Savjeti

Zašto centrifugalni sokovnik?

Centrifugalni sokovnik

Svima je poznat savjet da dnevno pojedete 2 komada voća i 250 grama povrća. Uz 40-satni radni tjedan, užurbani društveni život i djecu koja žele malo vaše pažnje, lako je zaboraviti biti zdrav. Ostaje činjenica da bismo svi željeli zadovoljiti 2 komada voća i 250 grama povrća dnevno.

Kako bismo si olakšali i potrudili se poslušati savjete, ponekad kupimo sok u supermarketu. Jeste li znali da je vrlo lako sami napraviti takav sok? Na taj način točno znate što ste stavili u njega i možete biti sigurni da je sok bez skrivenih šećera. Kako napraviti svježi sok? Uz pomoć sokovnika!

 

Što je centrifugalni sokovnik?

Centrifugalni sokovnik samelje voće i povrće velikom brzinom vrtnje. Takav sokovnik ima dva izlaza: jedan za pulpu i jedan za sok. Tako se pulpa odvaja od soka, što sok čini vrlo bistrim. Sok se nikako ne može usporediti sa smoothiejem, koji ima nešto gušću teksturu. Dakle, sa takvim sokovnikom možete napraviti ukusan svježi sok u tren oka.

Centrifugalni sokovnici su često posebno prikladni za meke sastojke s visokim sadržajem vlage. Velika prednost sokovnika je što ne morate prethodno guliti voće i povrće jer sokovnik ima veliki otvor za punjenje. Ukratko: sa sokovnikom možete u trenu uživati u ukusnom svježem soku punom vitamina!

 

Što morate imati na umu?

Ako tražite sokovnik, potrebno je uzeti u obzir nekoliko stvari. Važna je snaga sokovnika. Općenito, što je veća snaga, to će se lakše i brže cijediti sok od voća i povrća. Pravite li često velike količine sokova, koristeći puno tvrdog voća i povrća? Onda bismo svakako preporučili sokovnik velike snage.

Postoji i niz drugih stvari koje možete izabrati. Možete odabrati sokovnik od aluminija ili nehrđajućeg čelika, jer oni čvršće stoje na radnoj plohi od plastičnih modela. Neki sokovnici imaju i separator pjene koji, kao što ime govori, odvaja pjenu od soka. Time sok ostaje bistar i sprječava se stvaranje sloja pjene. Još jedno razmatranje: želite li sokovnik sa ili bez blokade kapanja?

 

Solis Juice Fountain Compact

Solis Juice Fountain Compact je, kao što ime govori, kompaktni centrifugalni sokovnik. Sokovnik je izrađen od nehrđajućeg čelika i ima sigurnosnu polugu. Snažni sokovnik ima snagu od 1200 W. Uz 10.000 do 16.000 okretaja u minuti, voće i povrće se brzo pretvara u sok bogat vitaminima. Gumene nožice na dnu uređaja osiguravaju da sokovnik ostane siguran tijekom uporabe.

Možete birati između 4 različite postavke brzine. Na ovaj način možete samljeti i tvrde i meke komade voća ili povrća. Pomoću okretne ručkice možete jednostavno odabrati brzinu koju želite, ovisno o komadu voća ili povrća koji stavljate u osovinu za punjenje. Nakon što je vaš sok napravljen, možete zatvoriti izljev. Na taj način iz sokovnika neće kapati.

 

Započnite!

Želite li napraviti najukusnije sokove sa svojim sokovnikom? Isprobajte jednu od kombinacija u nastavku i uživajte svaki dan u drugom svježem soku:

  • Orange glory: 3 mrkve (oprane, ne naribane), 1 kruška, 1 jabuka i pola limuna (bez kore)
  • Slatka vitaminska bomba: 100 grama smrznutih borovnica, 100 grama smrznutih jagoda i 1 jabuka
  • Sok od krastavaca: četvrtina krastavca, šaka svježeg ananasa, 2 stabljike celera i pola limuna (bez kore)
  • Ljetno iznenađenje: 60 grama jagoda, 1 šalica lubenice i četvrtina krastavca
  • Sok od povrća: 250 grama cikle, 4 mrkve i 1 limeta (bez kore)

 

Izvor:

https://solis.com/int_en/blog/why-a-juicer/

Related Posts