Ukusna grill večera počinje dobrom pripremom. Morate razmišljati o tome što ćete staviti na stol, morate ići u kupovinu i morate pripremiti neke stvari unaprijed. To uključuje rezanje i ribanje određenog povrća ili sira.
Teku li vam suze dok sjeckate luk? Uvijek želite nasjeckati mrkvu za svoju omiljenu salatu, ali vam je to gotovo nemoguće? Volite li svježe naribani sir za svoju mini pizzu? Onda je Slice & More električni višenamjenski ribež koji tražite!
S ovim multifunkcionalnim ribežom rezanje i ribanje povrća vrlo je jednostavno. Slice & More ima 2 postavke brzine (160 ili 180 o/min). Ovaj ribež radi vrlo jednostavno: odaberite bubanj za rezanje i gurnite ga u držač uređaja. Zatim stavite posudu ispod otvora bubnja za rezanje kako biste uhvatili naribanu hranu. Sada ribanje može početi!
S ovim višenamjenskim ribežom dobivate 5 različitih bubnjeva za rezanje:
- Bubanj za rezanje kriški (fino);
- Bubanj za rezanje kriški (grubo);
- Bubanj za rezanje, mljevenje i ribanje: idealan za primjerice tvrdi sir, orahe, čokoladu i izradu krušnih mrvica;
- Bubanj za rezanje i grubo ribanje: idealan za jabuke, mrkvu, celer i sir;
- Bubanj za rezanje i mljevenje: idealan za jabuke, mrkvu, rotkvice, čokoladu, kuhani krumpir i češnjak.
Za vas smo naveli niz recepata za roštilj u kojima Slice & More električni ribež dobro posluži!
Rösti od krumpira (švicarski kolač od krumpira)
Sastojci (4 porcije):
- 200 grama tvrdo kuhanog krumpira
- 1 mala ljutika, nasjeckana
- Papar i sol po ukusu
- 1 žlica maslaca, otopljenog
- Suncokretovo ulje
- Eventualno jedan ili više začina: nasjeckani češnjak, nasjeckana ljutika, tapenada od maslina, slanina itd.
Priprema:
- Naribajte krumpir sa Slice & More. Odaberite grubo ribanje – Slice & More bubanj za rezanje br. 4.
- Stavite malo vode u tavu. Pustite da voda potpuno zavrije. Naribani krumpir kuhati 3 minute, ocijediti i ostaviti da se kuha na pari.
- Kada se ribež ohladio , umiješajte nasjeckanu ljutiku, sol i papar, otopljeni maslac i jedan ili više začina po izboru.
Na stolu:
- Zagrijte tavu za raclette za svaku porciju i dodajte veliku količinu suncokretovog ulja.
- Žlicom stavljajte četvrtinu naribanog krumpira u tavu dok dno ne bude skoro pokriveno. Pržite rösti 5 minuta na vrhu roštilja i redovito ih pritiskajte lopaticom. Tavicu stavite pod roštilj i pecite rösti 5 minuta.
Mac & Cheese
Sastojci:
- 100 grama makarona
- 100 grama bešamel umaka
- 20 grama ementala, naribanog
- 20 grama oštrog sira po izboru, na sitne kockice
- 2 mlada luka, na kolutiće
- malo maslinovog ulja, za podmazivanje
- 50 grama starog sira, rendanog
Priprema:
- Sa Slice & More naribajte ementalac i stari sir. Za to koristite rezni bubanj br. 3 i/ili 4. Obavezno držite ova 2 sira u 2 različite zdjelice.
- Skuhane makarone pomiješajte s bešamel umakom. Također umiješajte emental, oštar sir, papar i kolutiće mladog luka.
Na stolu:
- Namažite posudu za raclette s malo maslinovog ulja za svaku porciju.
- Napunite posudu za raclette hladnim Mac & Cheese.
- Tavicu pospite ribanim starim sirom.
- Posudu za raclette stavite ispod grill ploče i pustite da se grije dok lijepo ne porumeni.
Savjet: u Mac & Cheese možete dodati i kockice šunke, lososa ili kozica!
Izvor:
https://solis.com/int_en/blog/multifunctional-grater-for-a-worry-free-grill-evening/