Savjeti

Roštiljajte kao profesionalac: s ovih 7 savjeta postat ćete majstor za roštilj!

Roštiljajte kao profesionalac

Isplanirali ste ugodnu večer uz roštilj. Uključite roštilj, stavite meso, ribu i povrće direktno na roštilj i okrećete hranu dok ne bude gotova. Stavite hranu s roštilja na tanjur, uzmete malo kruha i umak i uživate u tome što ste napravili. Roštiljajte kao profesionalac!

Ovo je najlakši način. Naravno da u ovom načinu pečenja nema ništa loše, jer je roštilj uvijek ukusan i teško da možete pogriješiti. Međutim, također možete podići svoje performanse roštilja na (još) višu razinu. Kako? Dajemo vam 7 savjeta kako da vaša grill večer bude još uspješnija.

 

1. Napravite svoje hamburgere

Domaći hamburgeri su boljeg okusa. Čak i ako u meso ništa ne dodajete osim soli i papra. Kupujte kvalitetno meso i vaši će hamburgeri pobijediti sve hamburgere u supermarketu. Idite u mesnicu i kupite kvalitetno mljeveno meso i napravite najukusnije pljeskavice za roštilj.

 

2. Pustite da meso “odleži” prije nego što ćete ga peći na roštilju

Ako ćete peći meso, nemojte ga stavljati na roštilj odmah nakon što ga izvadite iz hladnjaka. Primjerice, bacite li hladan odrezak na roštilj, neće se ravnomjerno ispeći i meso će se puno lakše isušiti. Lijepi komad mesa bolje je izvaditi iz hladnjaka otprilike pola sata prije pečenja na roštilju.

 

3. Začinite meso prije pečenja na roštilju

Želite li svom mesu dodati okus, začinite ga prije pečenja na roštilju. Možete koristiti samo sol i papar, a možete se odlučiti za još više začina. Razmislite o dodavanju bosiljka, češnjaka u prahu ili luka u prahu. Eksperimentirajte s ovim začinima kako biste pronašli kombinaciju koja najbolje odgovara vašem mesu i vašim željama.

 

4. Napravite različite “grill zone”

Ako radite s roštiljem s velikom površinom na kojem biste mogli peći nekoliko proizvoda, postavite različite zone. Napravite zone za kuhanje držeći jedan dio na nešto nižoj temperaturi. Kada su vam meso i povrće gotovo pečeni, možete ih premjestiti na nešto manje toplu površinu kako biste usporili proces. Solis Deli Grill ima 2 površine koje možete zasebno podesiti s obzirom na temperaturu. Ovo je idealno ako želite postaviti 2 različite “grill zone”.

 

5. Okrenite jednom

Prepoznajete li ovo? Meso okrećete svake minute jer se bojite da će izgorjeti. Pogrešno! Ne možete dobiti lijepe tragove roštilja kada kompulzivno okrećete odrezak ili hamburger svakih 10 sekundi. Okrenite odrezak za 90 stupnjeva nakon nekoliko minuta pečenja i dobit ćete lijepe tragove roštilja!

 

6. Nanesite umak na meso s roštilja

Rebra s roštilja s ukusnim okusom umaka za roštilj. Da bi meso dobilo ovaj okus, rebra se obično premazuju umakom za roštilj. Najveća pogreška koju možete napraviti s ovim je da istrljate meso prije nego što ga stavite na roštilj. Šećeri se karameliziraju kada su izloženi visokim temperaturama, ostavljajući vam pougljenilo i zagoreno meso. Stoga umak nanesite tijekom zadnjih minuta pečenja na roštilju. Na taj način možete uživati ​​u ukusnom karameliziranom okusu roštilja, a da vam meso ne zagori!

 

7. Pustite da se meso “odmori” kada ga skinete s roštilja

Koliko god bilo primamljivo zarezati meso odmah kada se skine s roštilja, ključno je ostaviti meso da odstoji nekoliko minuta. Imajte strpljenja oko 4 minute, tada ćete stvarno osjetiti okuse i kvalitetu mesa.

Želite li ove savjete primijeniti u praksi, ali nemate dobar roštilj? Pogledajte Solis Deli Grill. Ovaj roštilj ima ravnu i rebrastu ploču, a na obje možete zasebno regulirati temperaturu. Roštilj ima integrirani odvod masti. Masnoća završava u posudi, što olakšava čišćenje roštilja.

Uživajte u jelu i roštiljajte kao profesionalac!

 

Izvor:

https://solis.com/int_en/blog/grill-like-a-pro-with-these-7-tips-you-will-become-a-grill-master/