Vrećice i role za vakuumiranje
Jeste li znali da su vrećice i role za vakuumiranje najvažniji čimbenik za kvalitetno pohranjenu hranu? Ako ste primijetili da vam se vakuumska vrećica otopila tijekom vakuumiranja ili uređaj nije uklonio dovoljno zraka, onda je problem u vakuum vrećicama koje koristite, a ne u uređaju kako većina korisnika misli.
Struktura vrećice je vrlo važna, jer je unutrašnjost vrećice u izravnom kontaktu s hranom. Proizvođači vrećica moraju jamčiti da su svi upotrijebljeni materijali prihvatljivi za hranu i navesti temperature na kojima su vakuumske vrećice sigurne za korištenje (jesu li vrećice prikladne za zamrzavanje i Sous Vide kuhanje?).
Vrećice i role za vakuumiranje izrađene su od poliamida i polietilena. Poliamid (PA) osigurava nepropusnost kisika. Polietilen (PE) osigurava kvalitetno brtvljenje. Najnovija istraživanja također pokazuju da je PE jedan od najsigurnijih materijala za upotrebu u hrani. Vaša hrana će ostati ista nakon šest mjeseci ili dulje isto kao na dan vakuumskog pakiranja. Vrećice se također mogu koristiti za zamrzavanje i Sous Vide kuhanje (na 70°C do 12 sati, na 80°C maksimalno 6 sati, na 100°C maksimalno 15 minuta).