Jedan od najčešćih načina kuhanja povrća je kuhanje na pari, ali ova tehnika kuhanja na vlažnoj toplini može se koristiti i za druge vrste hrane, poput ribe i riže. Kuhanje na pari je u osnovi metoda kuhanja koja koristi vruću paru kako bi prenijela toplinu na hranu, a da je ne ometa u kipućoj tekućini, ostavljajući nam nježnu i vlažnu teksturu – kada se radi ispravno.

Kuhala na paru zapravo kuhaju na višoj temperaturi u usporedbi s poširanjem i dinstanjem. Kada se voda dovoljno zagrije, prestaje biti voda i pretvara se u paru. Kuhanje na pari ima prednost jer nema miješanja, pa je nježnije za osjetljive predmete poput morskih plodova. A budući da ne zahtijeva potapanje hrane, izbjegava se gubitak hranjivih tvari ispiranjem. Također se relativno brzo kuha.

Zanimljivo je da je maksimalna temperatura pare također 100°C, baš kao i vode. Ali za razliku od vode, para se može natjerati da prekorači ovu prirodnu temperaturnu granicu tlačenjem. Što je pritisak veći, para postaje toplija. Solis kuhala na paru od nehrđajućeg čelika se sastoje od kuhala za jaja, kuhala za rižu, te kuhala za rižu i krumpir.

Prikazuje se svih 5 rezultata

Solis Rice & Potato Cooker
kuhalo za rižu i krumpir

199,00 
Kuhalo za rižu i krumpir Tip 8161 Riža kuhana do savršenstva, savršeno kuhani krumpiri raznih veličina, kao i zdravo kuhanje povrća i ribe na pari koja čuva vitamine i još mnogo toga.

Solis Rice Cooker Duo Program
kuhalo za rižu i povrće

79,00 
Kuhalo za rižu Tip 817 Višenamjensko kuhalo: kuha različite vrste riže i kuha povrće, ribu i perad

Solis Egg Boiler & More
kuhalo za jaja

59,00 
Kuhalo za jaja Tip 827 Kuhalo za jaja također priprema poširana jaja, kajganu i povrće na pari       

Solis Rice Cooker Compact
kuhalo za rižu

47,20 
Kuhalo za rižu Tip 821 Kuhanje savršeno pahuljaste riže potpuno automatski samo jednim dodirom tipke.

Solis Rice & Potato Paddle kuhača za rižu i krumpir

9,99 
Kuhača za rižu i krumpir Savršeno za zalijevanje i miješanje riže i krumpira.