Kuhala na paru
Jedan od najčešćih načina kuhanja povrća je kuhanje na pari, ali ova tehnika kuhanja na vlažnoj toplini može se koristiti i za druge vrste hrane, poput ribe i riže. Kuhanje na pari je u osnovi metoda kuhanja koja koristi vruću paru kako bi prenijela toplinu na hranu, a da je ne ometa u kipućoj tekućini, ostavljajući nam nježnu i vlažnu teksturu – kada se radi ispravno.
Kuhala na paru zapravo kuhaju na višoj temperaturi u usporedbi s poširanjem i dinstanjem. Kada se voda dovoljno zagrije, prestaje biti voda i pretvara se u paru. Kuhanje na pari ima prednost jer nema miješanja, pa je nježnije za osjetljive predmete poput morskih plodova. A budući da ne zahtijeva potapanje hrane, izbjegava se gubitak hranjivih tvari ispiranjem. Također se relativno brzo kuha.
Zanimljivo je da je maksimalna temperatura pare također 100°C, baš kao i vode. Ali za razliku od vode, para se može natjerati da prekorači ovu prirodnu temperaturnu granicu tlačenjem. Što je pritisak veći, para postaje toplija. Solis kuhala na paru od nehrđajućeg čelika se sastoje od kuhala za jaja, kuhala za rižu, te kuhala za rižu i krumpir.
Solis Rice & Potato Cooker
kuhalo za rižu i krumpir

Solis Rice Cooker Duo Program
kuhalo za rižu i povrće
Solis Egg Boiler & More
kuhalo za jaja
Solis Rice Cooker Compact
kuhalo za rižu
