Friteze na vrući zrak
Isplate li se friteze na vrući zrak?
- Friteze cirkuliraju vrući zrak za brže kuhanje hrane
- S nizom unaprijed postavljenih postavki u ponudi, većina friteza može kuhati razna jela
- Pećnice s fritezom i modeli s dvije ladice zauzimaju veliki prostor i mogu biti teški za skladištenje
- Njihov rad može biti jeftiniji od standardne pećnice, ovisno o vašem dobavljaču energije
- Friteze su savršene za manje obroke
- Mnogi modeli imaju ugrađene ventilatore
- Friteze zahtijevaju manje ulja, pa mogu pripremiti zdravije obroke od friteza u dubokom ulju
Koje su prednosti nabave friteze?
Friteze su praktične
Jedna od primarnih prednosti posjedovanja friteze je pogodnost koju nudi. Kao i svaki kuhinjski uređaj, želite nešto što će život učiniti jednostavnijim. Nema sumnje da konvencionalno prženje i pečenje može biti neuredno, pa čak i opasno.
Zamislite friteze kao male pećnice koje se mogu uhvatiti u koštac s gotovo svime što biste stavili u običnu pećnicu ili fritezu. A budući da su obično kompaktnije od tradicionalnih pećnica, također zagrijavaju i cirkuliraju vrući zrak učinkovitije oko hrane. Sve to rezultira bržim kuhanjem jela.
Ušteda energije ovisit će o vašoj tarifi i o tome što kuhate, ali većina hrane se kuha brže, a friteze su energetski učinkovitije od konvekcijskih pećnica.
Friteze su svestrane
Većina modela može obavljati više funkcija, a impresivno je vidjeti koliko je toga upakirano u njihovu kompaktnu radnu površinu. Možete peći, pržiti, dehidrirati i peći na roštilju u gotovo svim modelima, a neki također dolaze s unaprijed postavljenim postavkama za određene sastojke poput piletine, pizze, ribe i odreska.
Kada kupujete friteze, preporučujemo da pažljivo pogledate postavke, značajke i kapacitet svakog modela kako biste bili sigurni da zadovoljava vaše potrebe. Za manje kućanstvo od jedne ili dvije osobe, friteza s jednom ladicom u obliku košare mogla bi biti idealna, dok bi opcije s dvije ladice mogle biti prikladnije za veća kućanstva.
Friteze zahtijevaju manje ulja
Nije tajna da friteze na vrući zrak troše manje ulja od friteza u dubokom ulju, što znači da mogu biti zdraviji način kuhanja ‘prženih’ omiljenih jela poput čipsa, pilećih bataka i krafni.
Usprkos tome, hrana pržena na zraku i dalje se klasificira kao pržena hrana, pa biste trebali pokušati uživati u njoj kao dijelu uravnotežene prehrane.
Friteze mogu biti energetski učinkovite
Ne samo da vam friteza štedi dragocjeni prostor na pultu, često je jeftinija za korištenje od pećnica, osobito ako zagrijavate samo hranu za jednu ili dvije osobe.