Električni stolni roštilji
Električni roštilji kao jedinicu za pečenje koriste električni element za opskrbu konstantnim izvorom topline. Budući da nema plamena, drugo gorivo, poput plina ili drvenog ugljena, nije potrebno. Rešetka roštilja, na koju se stavlja hrana, postavljena je iznad električnog elementa, a posuda za kapanje je postavljena na dno jedinice kako bi se sakupila dodatna masnoća i sokovi koji kapaju iz hrane tijekom pečenja.
Drugi stil električnog roštilja je onaj koji ima čvrstu rešetku za roštilj s dubokim utorima gdje se skuplja masnoća i ulje. Rešetka je lagano nagnuta prema posudi za kapanje gdje će teći masnoća i ulje skupljeno u žljebovima. Ova čvrsta rešetka nalazi se na vrhu grijaćeg elementa.
Solisovi električni roštilji od nehrđajućeg čelika koriste velike površine za pečenje. Reverzibilna roštilj ploča se lagano skida i periva je u perilici posuđa. Uz roštilje dolazi dodatan pribor kao što su lopatice, tavice, fondue lonac ili poklopac-zvono.